Бозе (Sambucus nigra)

Бозето може да се користи за лекување на болести на дишните патишта како- астма, бронхитис, пневмонија, болести во уста, грип, настинка, висока температура.

Може да се употребува како средство за потење и диуретик при заболување на бубрезите и мочниот меур, при опстипација (запек).

Исто така, бозeтo може да се употребува при отоци на телото (како облоги).boze

Бозот е корисен, и како средство за зголемување на млекото кај доилките.

Се употребува и во лечење на дегенеративни болести и како превенција на карцином.

Ги исфрла токсините од лимфните жлезди.
Дава одлични резултати кај диабет, тешкотии при варење на храната, водена болест, ослабен имунитет, акни и пеги на кожата и многу други болести.

Коментари

коментари