Линарија (Linaria vulgaris)

објавено во: Билки | 0

Линарија или Див лен Linaria vulgaris   Опис Линаријата е трајна билка која воглавно е разгранета, а висока е од 40 – 50 см. Билката е гола, единствено на местата каде што се развиваат цветовите, се наоѓаат мали влакненца. Листовите … Продолжува