Боболка – Дудинка – Црница (morus)

Боболка  Боболката е малку заборавено но вкусно овошје, кое расте поединечно или е самоник. Во нашите краеви се наоѓа црна, црвена и бела сорта, додека во светот постојат околу 100 видови. Од сите овие врсти најароматична е црната боболка. Боболката … Continued