Филипендула (Filipendula vulgaris)

објавено во: Билки | 0

Филипендула  Filipendula vulgaris   Куќен аспирин кој го појачува имунитетот и го намалува целулитот, а пак аспиринот го добил името по неа……..   Φилипендулата – filipendula vulgaris- или обичната филипендула, е трајна зељеста билка од фамилијата рози –  розацее. Стеблото … Продолжува

Јодна решетка

објавено во: Разно | 0

Јодна решетка – лековитите својства на прости линии Јодната решетка може да ви покаже не помалку од дваесет различни заболувања и секако, како можете да го подобрите вашето здравје – откако ќе ја примените Едно малечко шишенце јодна тинктура ви … Продолжува

Сарсапарила (Smilax officinalis)

објавено во: Билки | 0

Сарсапарила   Сарсапарилата /Smilax officinalis/ е тропска билка од родот на смилакс (smilax), дрвена винова лоза и расти длабоко во прашумата. Таа  е од семејството на Liliaceae. Стеблото на сарсапарилата ползи и достига до 50 см должина. Сарсапарилата има мали цветови, … Продолжува