Ангелика – Angelica archangelica

За разлика од повеќето други, Ангелика е лековито растение кое не било познато на европскиот континент во времето на Рим, но постојат записи за нејзината употреба во кинеските списи од 4-от милениум п.н.е., каде што се сметало за сигурен лек … Continued