Елефтерокок (Eleutherococcus senticosus)

Сибирски жен – шен или елефтерокок Латинско име му е Eleutherococcus senticosus Тој е од фамилија Araliaceae. Лековито име на коренот  Eleutherococci radix Историја По своите својства елефтерококот е близок со жен шенот, и затоа него го нарекуваат Сибирски жен … Continued