Багрем (Robinia pseudoacacia)

Се употребува кај зголемено ниво на киселина во желудникот и гастрити.

Се користи и при стомачни и болки во цревата, главоболка, невралгија на нервот на лицето, стомачни крварења,

Помага и при ревматизам, заболување на бубрезите и мочните патишта, висок крвен притисок и нередовна менструација, бронхит, трахеобронхит, камен во жолчка, невралгија и др.BAGREM

Коментари

коментари