Ангелика (Angelica archangelica)

објавено во: Билки | 0

Го поттикнува лачењето на желудечниот сок  и сокот што го лачи панкреасот, а исто така го зголемува и апетитот.

Ангеликата се користи и за лекување на жолчката, црниот дроб, бубрезите, дишните патишта при бронхит, грип и слично.

Коментари

коментари