Анасон (Foeniculum vulgare)

објавено во: Билки | 0

      При тешкотии со варењето на храната, гасови, пролив, недоволно лачење млеко кај доилки, благ диуретик, го поттикнува исфрлањето на камен од бубрег. Надворешно се користи при болки, ревматизам и конјунктивитис.