Артичока (Cynara scolymus)

објавено во: Билки | 0

artichoke-1Го зголемува излачувањето на жолчен сок и го регулира метаболизмот на масти.

Затоа се користи за регулирање на холестеролот и триглицеридите.

Коментари

коментари