Бозе (Sambucus nigra)

Бозето може да се користи за лекување на болести на дишните патишта како- астма, бронхитис, пневмонија, болести во уста, грип, настинка, висока температура. Може да се употребува како средство за потење и диуретик при заболување на бубрезите и мочниот меур, … Continued