Багрем (Robinia pseudoacacia)

Се употребува кај зголемено ниво на киселина во желудникот и гастрити. Се користи и при стомачни и болки во цревата, главоболка, невралгија на нервот на лицето, стомачни крварења, Помага и при ревматизам, заболување на бубрезите и мочните патишта, висок крвен притисок … Continued