Боровинка (Vaccinium myrtillus)

borovinka-2Боровинката се користи за подобрување на видот, против висок шеќер во крвта, за болни од венопатии и капиларопатии на рацете или нозете, ја зголемува отпорноста на крвните садови и спречува пукање на истите.

Коментари

коментари