Пупки од топола (Populus tremula)

Пупки од топола – populus tremula Пупките содржат есенцијално масло, гликозиди (популин и салицин), јаболкова, аскорбинска и гална киселина, витамин Ц, танини и средства за боење, горчлива смола, восок. Тие се мали, до... ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ